Привіт усім! Тільки купив свій перший велосипед і тепер розбираюсь, . Підкажіть, будь ласка, що варто придбати в першу чергу? Чув, що обов'язково потрібні: шолом, замок, насос і ліхтарики. Але я не впевнений, які саме варіанти вибрати — є ж різні типи кожного товару. Наприклад, який шолом краще — з вентиляцією чи без? Які замки найнадійніші? І чи варто купувати все відразу, чи можна поступово? Також цікавить, де найкраще купувати — в спеціалізованих магазинах чи можна знайти щось гарне в інтернеті? Дуже дякую за поради!
Для початківця рекомендую обов'язковий мінімум: якісний шолом (обов'язково з вентиляцією для комфорту влітку), U-подібний замок, компактний насос з манометром (щоб контролювати тиск) та світлодіодні ліхтарики (білий спереду, червоний ззаду). Додатково раджу купити: ремонтний набір (латки, монтажки), флягу з кріпленням на раму та велосипедний комп'ютер для базового моніторингу швидкості. Якщо плануєте їздити в дощ — обов'язково крила. Не економьте на безпеці — дешеві аналоги часто не виправдовують себе.
Важливо враховувати тип вашого велосипеда та стиль їзди! Для міської їзди достатньо базового комплекту, але для туризму чи спорту потрібні спеціалізовані товари. Наприклад: для довгих поїздок — гелеві сідла і велорюкзаки з вентиляцією спини, для гірських велосипедів — запасні камери та дискові гальма. Особливу увагу приділіть вибору покришок — їхній малюнок має відповідати типу місцевості (асфальт, ґрунт, пісок).
А я хочу додати ось що. Якщо хочеш їздити комфортно, а не тягати на спині рюкзак як черепаха, купи собі велосумку. А ще краще - комплект. Я нещодавно на сайті Lesenok замовив собі велосумку на кермо. Ти не уявляєш, як це зручно. Усе необхідне завжди перед тобою - ключі, телефон, вода, якійсь перекус можна покласти. А якщо плануєш довгі поездки, то без велосумок тобі точно не обійтися. Я вважаю, після насоса - це найнеобхідніші товари для велосипеду https://www.lesenok.ua/ . Згоден ?