Окей, народ, знайомтеся з Caractere — жовтим тюльпаном, який точно має "характер". Здається, він той самий, хто каже "не доторкайся" і виглядає так, ніби щойно вирвався з клумби для підліткових бунтівників.
Тюльпан Caractere створений для тих, хто хоче щось яскраве, але не збирається цілий день слухати компліменти про квітки. Цей жовтенький герой каже "дивись на мене, але не питайся, як мене доглядати". Звідки взагалі цей настрій? Напевно, не просто так назвали Caractere — він реально має цю "особистість" в стилі: "Я прийшов прикрасити твоє життя, але змусити тебе працювати? Ха, ти не так мене зрозумів!"
Цей жовтий тюльпан зимньо-весняного букету, до речі, ідеальний варіант для тих, хто любить різкі та стильні акценти. Caractere додасть яскравого сплеску вашому інтер'єру, але не розраховуйте, що він буде лагідним. Він про себе знає все і навіть більше. Словом, якщо ваш інтер'єрхоче трохи драми і "ух, характеру", Caractere вже чекає!
В моєму дитинстві жовті тюльпани росли тільки на подвір'ї, і то, сусідському). Бо моя бабуся, мамина матуся, і моя матуся свято вірили, що букет жовтих тюльпанів - до розлуки)).
Вже й не знаю, хто їм це наспівав — чи то пісня відома, чи бабусині подруги на лавці за вечірніми сємками. Але факт залишався фактом: жовті тюльпани в нашій хаті були під забороною.
Зате сусідка тітка Галя їх вирощувала без оглядки на забобони. "Та які розлуки? Це ж сонце в саду, а не квітка!" — казала вона і прикрашала свої грядки цими яскравими голландськими гостями. Я, мала дівчинка, завжди потай милувалася ними через паркан і думала: "Невже така краса може приносити щось погане?"
Роки минали, і от одного дня мені випала нагода подарувати жовті тюльпани. Було це на мамин ювілей. Якраз тоді, коли моя школа вирішила влаштувати виставку про квіти, і я довідалася, що у світі жовті тюльпани символізують зовсім інше — дружбу, щастя та нові починання. Ну як тут не змінити думку? І я вирішила ризикнути. Купила букет жовтих тюльпанів і вручила мамі. Вона, звісно, спершу здивувалася, але, почувши мою розповідь, розтанула: "Диви, як гарно! Мабуть, пора позбутися цих старих забобонів".
Цікаво, що на зміну нашому сімейному ставленню вплинуло і суспільство. Ті ж самі соцмережі, де зараз модно постити фото з квітами, зробили своє: жовті тюльпани почали з'являтися у весільних букетах, дарувалися на свята і просто так. "Тюльпани — це тюльпани, — казала тітка Галя, коли мама розповіла їй про зміну наших поглядів. — Ви ж самі знаєте, головне — що з душею подаровано".
Так от і сталося, що бабусині "розлуки" перетворилися на мамине "щастя". Тепер на подвір’ї і в нас є жовті тюльпани. І я, коли дивлюся на них навесні, думаю: от що значить вчасно подивитися на речі з іншого боку.